Koronavírus: tizenöt új halálesetet jelentettek be egyszerre

Péntek délután 15 új halálesetet jelentett be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hivatalos információkat nyújtó Stratégiai Kommunikációs Csoport. Ezzel országszerte 567-re nőtt a fertőzésnek tulajdonított áldozatok száma.

Tíz férfi és öt nő halálát jelentették be, a többségük – négyen – Suceava megyei, ezenkívül Iași, Bákó, Fehér, Galac, Temes, Brassó és Botoșani megyei illetőségű személyek estek a koronavírus okozta szövődmények áldozatául. A legtöbben ugyanis más súlyos vagy krónikus betegségben is szenvedtek, de például egy 51 éves Suceava megyei férfinak nem volt más ismert betegsége, csak általános gyengeségre és légzési nehézségre panaszkodott. Ő az otthonában hunyt el még április 17-én, a mintát a halál beállta után, másnap vették le, és 23-án jött meg a teszt pozitív eredménye.

Az áldozatok életkora 36 és 97 év között, a legfiatalabb egy Brassó megyei nő, aki a közelmúltban Angliából hazatért személyekkel került kapcsolatba, s tőlük kaphatta el a vírust. Az áldozat magas vérnyomással és túlsúllyal küzdött a tájékoztatás szerint.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Suceavaról négy újabb esetet jelentettek | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?