A külföldön bajba kerülőket segíti Hargita Megye Tanácsa

A  külföldön maradt Hargita megyeieknek is segítséget kínál a koronavírus-járvány okozta nehézségek enyhítésére létrehozott honlapon Hargita Megye Tanácsa - számolt be csütörtökön este közzétett videóüzenetében Borboly Csaba tanácselnök.

A koronavírus-járvány hatására sokan itthon és külföldön is elveszítették állásukat, ezért a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségei összegyűjtötte a legjobb húsz álláskereső oldalt, melyek külföldi munkalehetőségeket kínálnak a jelen helyzetben is – emelte ki Borboly Csaba. Mint elmondta: ezáltal konkrét állásajánlatokat is találhatnak azok, akik valamilyen okból külföldön munka, jövedelem nélkül maradtak.

Emellett más felmerülő problémával,  akár lakhatási nehézségek esetén is fel lehet keresni a megyei tanács munkatársait. Mint arról Borboly Csaba beszámolt: volt olyan Németországban dolgozó személy, aki megfertőződött a koronavírussal, de munkáltatója nem volt hajlandó tudomást venni állapotáról. A hasonló munkáltatói attitűdök ellen is fel kíván lépni a megyei tanács. Borboly Csaba hangsúlyozta: várnak minden negatív, vagy pozitív jelzést, visszajelzést a külföldön maradóktól.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?