Tévedtek Bukarestben: nem nőtt a fertőzések száma Hargita megyében

Téves adatokat közölt a Stratégiai Kommunikációs Csoport: Hargita megyében nem nőtt szerdán az igazolt koronavírus-fertőzéses esetek száma – tudtuk meg a prefektusi hivatal szóvivőjétől.

Adrian Pănescut azért kerestük meg, mert a hivatalos központi statisztika szerint Hargita megyében 17-ről 19-re nőtt az új esetek száma az elmúlt 24 órában. Ezzel szemben a prefektusi hivatal szerdai közleménye továbbra is csak 17 esetet említett.

A szóvivő elmondta, az eltérést egy informatikai hiba okozhatta. Magyarázata szerint az adatokat a megyei közegészségügyi igazgatóságok továbbítják az Országos Közegészségügyi Intézethez, ahol összesítik, és az utóbbi intézménytől tájékozódik a központi statisztikákat közlő Stratégiai Kommunikációs Csoport is.

„Tudom biztosan, hogy ma (szerdán – szerk. meg.) a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság csak 17 esetet jelentett. De nem csak Hargita megye esetében történtek hibák, kedden előfordult ugyanez Vrancea megyével is” – nyilatkozta a Maszolnak Adrian Pănescu.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?