Éjszaka is látnak a rendőrségi drónok, suceavai karanténtörőket kaptak el

Drón segítségével kapott el a rendőrség csütörtökről péntekre virradó éjjel 16 Suceava megyei személyt, akik megszegték a karantén szabályait, jelentette be Facebook-oldalán a belügyminisztérium.

Suceava megyében azután folyamodtak a drónos megfigyelés használatához, hogy múlt héten 21 személy hagyta el Pătrăuți községet, annak ellenére, hogy a megyében karantént rendeltek el. A hasonló esetek megelőzésére a belügyminisztérium légi megfigyelő eszközökkel segíti a rendfenntartók munkáját a karantén alatt álló területeken.

 

A 16 szabálysértőt éjjel 1 óra körül kapták el Pătrăuți község határában. 15 személyt megbírságoltak összesen 30 ezer lej értékben a karantén alá helyezett terület elhagyásáért és a kijárási tilalom megszegéséért, a csoport 16. tagját, aki 15 éves kiskorú, szóban figyelmeztették.

A belügyminisztérium posztja emlékeztet, hogy éberen figyeli a koronavírus terjedésének megelőzésére vonatkozó előírások betartását, és minden állampolgárnak azt ajánlja, hogy maradjon otthon a szerettei védelmében. Ugyanakkor arról biztosítja a karantén alatt álló területek lakóit, hogy a rendfenntartók vigyáznak az egészségükre, és semmilyen szabályszegést nem tűrnek el.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?