Ortodox húsvét: tízből egy személy széles családi körben készül ünnepelni

Míg a románok többsége (86 százalék) betartja a kijárási tilalmat és szűk körben fog ünnepelni azokkal, akikkel egy háztartásban él, 11 százalék nem tervezi betartani a szigorításokat, széles családi körben és barátokkal készül tölteni a húsvétot – derül ki egy friss felmérésből. 

Az Mkor Consulting pénteken megjelent kutatása rámutat: a járványhelyzet miatt hozott intézkedéseket a románok többsége húsvétkor is be fogja tartani, a megkérdezettek 86 százaléka otthon élettársával, gyermekeivel vagy akár egyedül fogja tölteni az ünnepeket. 

Három százalék egyáltalán nem ünnepel, további 11 százalék pedig olyanokkal fog húsvétkor találkozni, akikkel nem él egy háztartásban – szélesebb család, barátok. A felmérés szerint ez utóbbi csoportba elsősorban a tanulók és diákok tartoznak, akik hazautaznak az ünnepekre. 

A piackutató cég szerint az, hogy a többség az ünnepek alatt is készül betartani az izolációs szabályokat, összefüggésben áll azzal, hogy a románok 80 százaléka tart a koronavírussal való fertőzés veszélyétől. 

A felmérés 2020. április 13-a és 16-a között készült, 1703 személy megkérdezésével, a minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor és régió szerint. A hibahatár plusz/mínusz 2,3 százalék.    

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)                                                                                         

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?