Megfertőzte a koronavírus a csíkszeredai megyei kórház egyik orvosát

Koronavírussal fertőzödött a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének egyik orvosa. A  vonatkozó eljárásoknak megfelelően az egység teljes személyzetén elvégzik a koronavírus-tesztet – közölte az intézmény sajtószolgálata szerda délután.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének egyik szakorvosánál kedden este igazolták a koronavírus-fertőzést. Megfertőződésének forrása nem ismert, az orvost jelenleg a kórház erre elkülönített osztályán ápolják, állapota jó.

Az eset igazolása után, az erre vonatkozó procedúra szerint, tesztelték az érintett orvos közvetlen munkatársait. A szerdán megkapott eredmények szerint mindannyiuk tesztje negatív. A személyzet és a betegek biztonsága érdekében elkezdődött a Sürgősségi Betegellátó Egység további személyzetének a tesztelése, a procedúrák szerint.

Hargita megyében eddig hét személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét. A pozitív tesztet produkálókból két személy meggyógyult, egyet a lakóhelye szerint illetékes brassói kórházba szállítottak, egy külöldi szezonmunkára készülő illetőnél pedig a magánlaboratóriumban elvégzett pozitív tesztet két negatív eredmény követte. Egy személy vesztette életét a székely megyében, nála utólag igazolták a vírust.

Amíg az eredmények megérkeznek, addig a munkát befejező váltások tagjai számára pihenőhelyet biztosított az intézményt működtető Hargita Megye Tanácsa. A történtek nem érintik egyelőre a kórház és a Sürgősségi Betegellátó Egység működését, a védőintézkedések szigorú betartása, a védőöltözet alkalmazása mellett tovább folyik a munka.

A kórház alkalmazottai számára rendelkezésre állt és továbbra is rendelkezésre áll a szükséges védőfelszerelés, az intézményben dolgozókat a menedzsment ismételten felkérte arra, hogy hordják a munkájuknak megfelelő védőfelszerelést – zárul a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház közleménye.

Borboly Csaba video-bejelentkezésben számolt be az esetről:

 
 
A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?