Kövekkel és botokkal támadtak a csendőrökre a Brassó megyei Keresztváron

Kövekkel és botokkal támadt rá a csendőrjárőrökre a Brassó megyei Keresztvár romatelepen a helyi közösség tagjainak egy része – számoltak be helyi portálok.

A rendőrök és csendőrök egy bűncselekmény kivizsgálására érkeztek a helyszínre. Korábban azt a bejelentést kapták, hogy ismeretlenek elloptak ócskavasként történő értékesítés céljából több fémcsövet egy keresztvári gyárból.

A csöveket a tettesek egy járművel szállították el, amelynek a nyomai a romatelepre vezettek. Alig érkeztek meg a járőrök a gyanúsítottak portájához, a helyiek egy része botokkal és kövekkel támadt rájuk. A hatóságok nagyszabású ellenőrző akcióval válaszoltak. Keresztváron és több környező településen mintegy 1500 személy igazoltattak, 69 bírságot szabtak ki 120 ezer lej értékben, és megállapítottak három bűncselekményt.

A történtek előzményéhez tartozik, hogy a keresztvári romatelep lakói szó szerint éheznek. A közösség a koronavírus-járvány kirobbanásáig a külföldön tartózkodó tagjainak a jövedelméből tengődött, de ez a megélhetési lehetőség megszűnt. A község polgármestere már múlt héten figyelmeztette a hatóságokat, hogy feszült a helyzet a romatelepen a közösség nincstelensége miatt.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?