Egy hotelbe menekült a focșani-i megyei kórház fertőzött menedzsere

A koronavírus-járvány egyik romániai gócpontjává válhat Focșani Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerint. A megyei kórház menedzsere fertőzött lett, és az intézmény fontos dokumentumaival együtt egy hotelszobába zárkózott be. A kórház a hadsereg irányítása alá kerül.

Az egészségügyi miniszter szerint előzmény nélküli helyzet alakult ki vasárnapra Focșani-ban. Nelu Tătaru a B1TV-nek elmondta, Vrancea megye székhelyén a járványnak több kisebb gócpontja van, és a település egyetlen hatalmas gócponttá válhat.

A miniszter közlése szerint a helyi Katonai Kórháznak 35 egészségügyi dolgozója fertőződött meg, a csendőrség, a készenléti felügyelőség és a megyei kórház több alkalmazottja is elkapta a vírust. Utóbbi intézmény menedzsere is fertőzött lett, és eltűnt.

„A Vrancea megyei prefektus tudomása szerint a kórházmenedzser a laptopjával és fontos iratokkal együtt egy hotelszobába zárkózott. A megyei kórház vezetését leváltjuk, az intézmény a hadsereg irányítása alá kerül” – nyilatkozta a miniszter.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép forrása: spitalvn.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?