Hargita megye: dolgozni indult volna külföldre, így derült ki, hogy fertőzött

Az ötödik igazoltan fertőzött Hargita megyei személyről egy magánlaboratóriumban elvégzett teszt derítette ki, hogy elkapta a koronavírust – közölte pénteken a prefektúra.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint az illető munkát vállalt külföldön, és elutazása előtt el kellett végeztetnie a koronavírus-tesztet. Ennek eredménye pozitív lett, így otthoni elkülönítésbe került, és a közegészségügyi igazgatóság járványtani vizsgálatot indított.

A prefektúra közölte azt is, hogy kiengedték a székelyudvarhelyi kórházból azt az etédi lakost, akiről elsőként derült ki a megyében, hogy fertőzött. A férfinek 14 napot most otthoni elkülönítésben kell eltöltenie. A székelyudvarhelyi kórházban további két Covid-19-beteget ápolnak, egy fertőzött személy korábban meghalt.

A prefektúra közlése szerint a megye területén jelenleg 224-en vannak intézményes karanténban és 1115-en otthoni elkülönítésben. A koronavírus terjedése óta 3130 személynek oldották fel a házi karanténját, az utóbbi 24 órában 83-an hagyhatták el az otthonukat.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(A nyitókép forrása: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?