Háromszéki járványhelyzet: háromra nőtt a halálos áldozatok száma

Újabb két halálos áldozata van a koronavírusnak Háromszéken – tájékoztatott csütörtök este a prefektúra. 

Egy 78 éves asszony a sepsiszentgyörgyi kórházban hunyt el, miután szívelégtelenséggel és légzési nehézségekkel került oda. Mint kiderült, az idős asszony a koronavírussal fertőzött, de tünetmentes lányától kapta el a betegséget. 

A másik elhunyt egy 49 éves férfi, akit kritikus állapotban utaltak a sepsiszentgyörgyi kórházba, neki is társult betegsége volt, hiszen veseátültetésen esett át. Ezzel háromra nőtt a koronavírus háromszéki áldozatainak száma, ugyanis korábban egy 77 éves asszony is elhunyt a kórházban, neki is társult betegsége volt. 

A prefektúra továbbá közölte: csütörtökön Háromszéken 62-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ez öttel több, mint egy nappal korábban volt. Intézményes karanténban 291 személyt tartanak, otthoni elkülönítésben pedig további 877 személy tartózkodik. A Kovászna megyei rendőrök és csendőrök 24 óra alatt 90 személyt kísértek karanténba, emellett 101 büntetés osztottak ki összesen 212 ezer lej értékben a kijárási tilalom szabályainak be nem tartásáért.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?