Támogatná a hazai gyógyszergyártást a kormány

A lakosság és az egészségügy folyamatos gyógyszerellátásának a biztosítása volt a fő témája annak a tanácskozásnak, amely a kormány és a gyógyszeripar képviselői között zajlott kedden. A megbeszélés végén Ludovic Orban miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány célja a hazai gyógyszergyártás fellendítése.

A kormány a Facebookon tájékoztatott arról, hogy a tárgyalás fő témája a gyógyszerekkel és egészségügyi eszközökkel való folyamatos ellátás biztosítása volt. Ez egyrészt az új koronavírussal fertőzött betegek, másrészt az egészségügyi dolgozók szempontjából életbevágó. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány a gyógyszerek, egészségügyi felszerelések és fertőtlenítőszerek hazai gyártását kívánja támogatni, hogy az ellátás folyamatos legyen a krízis idején.

Orban üdvözölte a iaşi-i gyógyszergyár arra vonatkozó döntését, hogy újraindítja két nagyon keresett gyógyszer – a paracetamol és a a novocalmin – gyártását. A gyógyszeripar képviselői felajánlották segítségüket a lakosság gyógyszerekkel való ellátásának biztosítása érdekében.

 

A videokonferencián a miniszterelnök mellett részt vett Raluca Turcan kormányfőhelyettes, Ionel Dancă miniszterelnöki kancelláriavezető, Virgil Popescu gazdasági miniszter és Cosmin Marinescu elnöki tanácsos.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép forrása: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?