Koronavírus Romániában: közelít a kétszázhoz a halálos áldozatok száma

Tizenhárom új halálesetet jelentettek be a koronavírus-járványhelyzet hivatalos kormányzati tájékoztató portálján kedd délután. Az áldozatok közül nyolcan Arad megyeiek, öten Suceava, egy személy pedig Szeben megyei illetőségű. Ezzel 197-re nőtt a járvány romániai áldozatainak száma.

Az Arad megyei áldozatok március 28 és április 5. között hunytak el, és a tájékoztató szerint csak azért most közölték az eseteket a koronavírus-jelentésben, mert nem voltak a biztosak tesztek eredményében. Aradon csak vasárnap óta végeznek „élesben” teszteket, és a gépek által mutatott értékek helyes értelmezésére a temesvári közegészségügyi igazgatóságtól küldtek szakembereket, hogy aradi kollégáikat is kiképezzék.

A nyolc Arad megyei elhunyt közül öt férfi és három nő, a legfiatalabb egy 44 éves asszony, akit súlyos légzési nehézségekkel utaltak kórházba. Március 28-án végezték el rajta a tesztet, 31-én kapták meg az eredmény, és aznap el is hunyt. A legidősebb aradi áldozat 93 éves volt, és férfi. A legtöbben egyébként valamilyen súlyos betegségben szenvedtek, a koronavírus csak szövődményt váltott ki.

A Suceava megyei áldozatok 50 és 83 év közöttiek, három férfi és egy nő, március 28. és április 6. között történtek a halálesetek, és egyikük kivételével mind súlyos alapbetegségben szenvedtek.

A Szeben megyei áldozat egy 81 éves férfi, aki a feleségétől kapta el a fertőzést, s még március 25-én utalták be a kórházba, ahol szombaton hunyt el.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?