Közel 20 ezren lépték át a határt az elmúlt 24 órában

Mintegy 18.300 román és külföldi állampolgár, valamint 13.700 jármű lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában - tájékoztatott kedden a határrendészet (IGPF).

A belépési oldalon 9200 személy jelentkezett ellenőrzésre 6800 járművel, a kilépési oldalon pedig 9100 személyt és 6900 járművet regisztráltak. A jelzett időszakban a Magyarországgal közös átkelőknél mintegy 10.600 személyt jegyeztek, közülük 5800-at a belépési oldalon.

Az elmúlt időszakban növelték az ország határain szolgálatot teljesítő határrendészek számát, naponta mintegy 4700-an dolgoznak - jegyzi meg a közlemény. A határrendészet felhívja a figyelmet, lassítja a határon való átlépést, hogy a szokásos ellenőrzés mellett a közegészségügyi igazgatóság képviselői járványtani ellenőrzést is végezhessenek, ugyanakkor az országba belépőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási nyilatkozatot.

Mindezek lefolytatása után az országba belépő autókat a rendőrség és csendőrség képviselőiből álló egységek elkísérik a településig, ahol a hazatérteknek karanténba vagy lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?