FRISSÍTVE – Arad: koronavírussal fertőződött meg a megyei önkormányzat kommunikációs igazgatója

FRISSÍTVE: Pozitív lett a koronavírus-tesztje Andó Andrásnak, az Arad megyei önkormányzat kommunikációs osztálya igazgatójának – ezt az érintett jelentette be a közösségi oldalán hétfő délután.

A korábban a helyi nyomtatott és online sajtóban és televíziózásban is vezető beosztásba dolgozó Andó bevallása szerint nagyon sok személlyel találkozott az elmúlt napokban hivatali ügyben, és bár megtett minden óvintézkedést, úgy látszik, ez sem volt elég. „Természetesen aggódom, mint bárki más, aki ilyen helyzetbe kerül, de bízom az aradi orvosok által felírt gyógykezelésben” – fogalmazott a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy azt tanácsolja mindenkinek: védekezésként legjobb, ha otthon maradunk.

Próbáltuk elérni a kommunikációs igazgató, hogy megkérdezzük, milyen tünetekkel jelentkezett a betegség, és kórházban vagy otthon kezelteti-e magát, de egyelőre nem fogadta a hívásunkat.

 

Andó András az első aradi közéleti szereplő, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

FRISSÍTÉS: Andó András késő délután egy másik Facebook-posztban számolt be arról, hogy „az összeesküvés-elméletek ellenére” a koronavírus-járvány egy valós probléma és nagyon komolyan kell venni. Rajta pénteken jelentkeztek a tüntetek, majd miután szombaton sem csillapodott a verejtékezés, a mellkasi nyomás, a testhőmérséklete pedig 38 Celsius-fok fölé emelkedett, kihívta a mentőket, akik megállapították, hogy a koronavírusra utaló tünetei vannak. Emiatt vasárnap elvégezték rajta a tesztet, aminek az eredményt fel is tette a közösségi oldalára.

 

Andó András azt írta, hogy kórházba vonult, és néhány napig nem fog válaszolni a hívásokra, ugyanakkor azt javasolja mindenkinek, aki a betegség tüneteit észleli magán, hogy ne habozzon orvoshoz fordulni.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Andó András | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?