Újabb karantén-helyszíneket alakítanak ki Csíkszeredában

Csíkszereda közigazgatási területén 31-en vannak intézményes karanténban és 63-an  házi elkülönítésben – közölte a legfrisebb adatokat Ráduly Róbert polgármester. A hétfői városi katasztróvafavédelmi bizottsági ülést követő sajtótájékoztatón a városvezető beszámolt a város lépcsőházainak fertőtlenítésének problémáiról is.

Lezárult Csíkszereda lépcsőházainak fertőtlenítése. A munka három napot vett igénybe és a következő alkalmat április 14-16 közöttre tervezik – mondta el Ráduly Róbert. A polgármester arról is beszámolt, hogy a lépcsőházakba előírt fertőtlenítőszer-adagolókat is folyamatosan szerelik fel, ugyanakkor gondot jelent a tartályok feltöltése, mert nem sikerült beszerezni a megfelelő vegyszert. Nem volt problémamentes a fertőtlenítés folyamata: olyan lépcsőházak is akadtak, ahová nem akarták beengedni a munkát végző cég szakembereit - tudtuk meg.

Ráduly Róbert kitért arra is, hogy a város területén a katasztrófavédelmi bizottság döntése értelmében betiltottak egy magánterületen létrehozott zöldségpiacot. A városvezető kiemelte: két helyszínen kívül a városban nem történhet árusítás. Az egyik ilyen kivétel a megyeháza szomszédságában kialakított árusítóhely, a másik pedig olyanok részére adható ki, akik előzetes egyeztetést követően meghatározott menetrend szerint mobil-árusítást biztosítanak a városlakók részére. Ugyanígy a húsvéti bárányhús beszerzésének elősegítésére a városi piachoz tartozó fedett részen biztosítani fognak helyszínt erre a célra.

A bizottság döntést hozott arról is, hogy a városban hol tudnak további karantén-helyszíneket kialakítani. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Hargitafürdőn fognak kialakítani újabb  helyszíneket, a Csíkszeredához tartozó üdülő-településen  eddig is működött ilyen és megfelelően biztosítható a hatósági felügyelet.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?