Hargita Megye Tanácsa segítené a Magyarországról hazautazókat

Bár korábban azt kérték, lehetőség szerint senki ne induljon haza külföldről, a megyei operatív törzs vasárnapi ülésén hozott döntés értelmében Hargita Megye Tanácsa segíteni fogja azokat, akik Magyarországról haza kívánnak térni a megyébe.

Halaszthatatlan okokból történő utazás esetén nem gördít akadályt a hazatérés elé Hargita Megye Tanácsa azoknak, akik Magyarországról szeretnének a térségbe utazni – jelentette be vasárnapi videóüzenetében Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke úgy fogalmazott, hogy senkinek nem engedik el a kezét, és keresik annak a lehetőségét, hogy a magyar-román határról való hazetérést gördülékennyé tegyék. A politikus beszámolója szerint számos jelzést kaptak Magyarországról hazaindulóktól arról, hogy esetükben gyakran a határrendészet is bizonytalan volt, akadt, aki 24 órát töltött a senkiföldjén, mielőtt az országba léphetett volna.

Borboly Csaba ígéretet tett arra, hogy indokolt esetben megpróbálják intézményesített formában segíteni a határtól való hazajutást. A megyei tanács elnöke kifejtette: továbbra is fennáll az a lehetőség, hogy saját felelősségre családtag szállítsa haza az utazókat. Borboly Csaba az útnak indulóknak azt javasolta, hogy a nagylaki határátkelő felé induljanak, ahol folyamatos a forgalom.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?