FRISSÍTVE - Házi karanténba került a Maros megyei kórház több mint száz alkalmazottja

Önkéntes házi karanténba vonult a Maros Megyei Sürgősségi Kórház félszáz alkalmazottja, miután koronavírussal diagnosztizálták az egészségügyi intézmény egyik orvosát. FRISSÍTÉS: Meghaladja a 100-at a házi karanténban lévők száma.

Erről közleményben számolt be szombaton a kórház, kiemelve, hogy mind az elkülönítésbe vonult személyek, mind pedig a megfertőződött orvos egészségügyi állapota jó. Emlékeztetnek arra, hogy az új protokoll értelmében nem tesztelik azokat, akik gyanús esetnek számítanak, de nem mutatják a kór tüneteit, esetükben csak 14 napos házi elkülönítést javasolnak a hatóságok.

FRISSÍTÉS: A Maros megyei prefektúra 15 óra 45 perces tájékoztatása szerint az önkéntes karanténba vonult kórházi alkalmazottak száma meghaladta a százat. A Maros Megyei Sürgősségi Kórház 102 orvosa, asszisztense valamint a kisegítő személyzethez tartozó alkalmazottja került otthoni elkülönítésbe. 

Maros megyében eddig 57 személy biológiai mintáiban mutatták ki a koronavírust, a legfrissebb adatok szerint 478 személy van intézményes karanténban, 8560 embert pedig otthonaikban különítettek el a hatóságok. A 14 napos önkéntes elkülönítés 295 személy esetében járt le, 97 pácienst azonban a Covid-19-vírus gyanújával utaltak be a fertőző betegségeket kezelő klinikára.

A kórnak három halálos áldozata van Maros megyében - legutóbb egy 34 éves férfi halt bele a fertőzés szövődményeibe, a hivatalos tájékoztatás szerint kórtörténetében a Prader Willi szindróma (falánkság) szerepelt, március 26-án került a Maros megyei kórház intenzív terápiás osztályára.

A Maros megyei prefektúra eközben sajtóközleményben ismerte el, hogy két marosvásárhelyi roma közösségben aggasztóan megnövekedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A megyei közegészségügyi hivatal adatai szerint 15 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, őket kórházba utalták, 63 családtagjukat pedig otthoni karanténban tartják, rendőri megfigyelés alatt.

Maros megye területén az elmúlt 24 órában 220 rendőr tartott 340 ellenőrzést, azt vizsgálva, hogy a lakosság betartja-e a katonai rendeletek szociális távolságtartásra vonatkozó előírásait. 1990 szmélygépkocsit állítottak meg és 3100 személyt igazoltattak, 269 bírságot róttak ki, 658 ezer lej értékben.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?