Több mint 15 ezren érkeztek az országba az elmúlt 24 órában

Mintegy 15 400 személy érkezett Romániába az elmúlt 24 órában, közülük több mint 10 ezren a Magyarországgal közös határátlépőkön keresztül – tájékoztatott szombaton a román határrendészet.

A közlemény szerint az utóbbi 24 órában több mint 25 ezer román és külföldi állampolgár lépte át az államhatárt, közülük mintegy 15 400-an belépésre, 9600-an kilépésre jelentkeztek. Ugyanakkor több mint 11 ezer járművet regisztráltak a határátkelőknél, 4000-et a belépési, 7000-et a kilépési oldalon.

A Magyarországgal közös átkelőknél 14 100-an jelentkeztek ellenőrzésre, 10 100-an a belépési oldalon. A határrendészet felhívja a figyelmet: lassítja a határon való átlépést, hogy a szokásos ellenőrzés mellett a közegészségügyi igazgatóság képviselői járványtani ellenőrzést is végeznek, ugyanakkor az országba belépőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Mindezek lefolytatása után az országba belépő autókat a rendőrség és csendőrség képviselőiből álló egységek elkísérik azon településig, ahol a hazatérteknek karanténba vagy lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az elmúlt időszakban növelték az ország határain szolgálatot teljesítő határrendészek számát, naponta mintegy 4500-an dolgoznak – írták.

A határrendészet tájékoztatása értelmében az elmúlt 24 órában 29 illegalitást (kilenc bűncselekményt és 20 kihágást) észleltek a határátkelőknél és a zöldhatáron, és 17 900 lej értékben foglaltak le olyan javakat, amelyeket törvénytelenül próbáltak behozni az országba. A kihágásokért összesen 13 300 lej értékben róttak ki bírságot.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?