Nemcsak éjszaka maradnak a hajléktalanok a nagyváradi éjjeli szálláson

A járványügyi helyzet miatt nem csak éjjel maradnak a nagyváradi hajléktalanszállón a rászorulók, ugyanis a nappali kijárást korlátozták, hogy elkerüljék az esetleges fertőzéseket az amúgy is veszélyeztetett csoportba tartozó emberek.

A hajléktalanszálló lakói két csoportot alkotnak: akik munkába járnak, továbbra is kimennek, munkanélküli sorstársaikat pedig elkülönítve szállásolják el, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az esetleges fertőzésveszélyt, tájékoztatott a Nagyváradi Szociális Igazgatóság (DASO).A munkahellyel nem rendelkezők csak speciális esetekben, és a menedékhely vezetőjének engedélyével mehetnek ki a szállóról, mivel az ő nappali mozgásukat nincs mód ellenőrizni, áll a közleményben.

A napi szükségletek biztosításáról, tanácsadásról a szálló vezetője, Cosmin Galea szociális munkás gondoskodik. A szállók lakóit hetente megvizsgálják az igazgatóság kötelékében működő iskolai rendelők orvosai, akik a felmerülő kérdésekre is válaszolnak és az alapvető higiénés szabályok betartásáról is beszélnek, melyek jelenleg a megszokottnál is fontosabbak.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?