FRISSÍTVE - 42-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában

FRISSÍTVE: Vasárnap délelőttre 38-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma az országban. A Stratégiai Kommunikációs Csoport friss közlése szerint egy 66 éves, Temes megyei férfi sem élte túl a fertőzést. FRISSÍTÉS1: Vasárnap délután újabb két halálesetről tájékoztattak a hatóságok: egy 71 éves férfi és egy 27 éves lányról van szó. FRISSÍTÉS2: Este 7 órakor további két, koronavírus okozta halálesetről számolt be a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A csoport közleményében az áll: a férfi egy Németországból hazatérő családdal került kapcsolatba. Március 24-én tesztelték, 25-ére jött vissza a pozitív eredmény. A férfi a temesvári Victor Babeș járványkórház intenzív osztályán hunyt el szombaton, március 28-án. 2-es típusú cukorbetegségben, valamint 3. fokozatú magas vérnyomásban szenvedett.

FRISSÍTÉS1: Vasárnap délután újabb két halálesetről tájékoztattak a hatóságok: egy 71 éves férfi és egy 27 éves lányról van szó. Így 40-re emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma az országban.

Előbbi Suceava megyei, és egy Ausztriából hazatérő személlyel került kapcsolatba. A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint a férfit március 25-én tesztelték koronavírus-fertőzésre, másnap jött vissza a pozitív eredmény. A kolozsvári járványkórház intenzív osztályán hunyt el vasárnap. Daganatos beteg volt (neuroendokrin tumor), magas vérnyomásban és úgynevezett aorta aneurysma begetségben szenvedett.

Vasárnap elhunyt egy 27 éves, Botoșani megyei lány is, ő ezidáig a koronavírus legfiatalabb halálos áldozata az országban. Szervezetében március 23-án mutatták ki a koronavírus-fertőzést, előtte egy nappal tesztelték. Az emellett 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő páciens a Iași-i járványkórházban hunyt el. 

FRISSÍTÉS2: Este 7 órakor további két, koronavírus okozta halálesetről számolt be a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Két Hunyad megyei páciensről van szó, egy 75 éves nőről és egy 82 éves férfiról. A koronavírus halálos áldozatainak a száma így 42-re nőtt. 

Előbbitől március 24-én vettek mintát koronavírus-tesztelés végett, 29-ére lett pozitív az eredmény. Március 26-án hunyt el a Hunyad megyei kórház intenzív terápiás osztályán. Az idős asszony krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedett. 

A 82 éves férfitól március 25-én vettek mintát koronavírus gyanúja miatt, a pozitív eredmény 29-én jött vissza. A páciens azonban 25-én már sajnos elhunyt, szintén a Hunyad megyei kórház intenzív terápiás osztályán. Harmadik stádiumú gyomorrákban szenvedett, valamint felső gastrointestinalis vérzése volt.

A hivatalos tájékoztatás szerint egyikük sem járt külföldön, és koronavírus-fertőzött személlyel sem érintkeztek. 

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?