Koronavírus Romániában: 37-re nőtt a halálos áldozatok száma

Újabb 3 személy hunyt el a koronavírus-fertőzés miatt az országban, mindhárman Ialomița megyében tájékoztatott szombaton késő este a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Kettejük esetében elhalálozásuk után, a törvényészéki orvosok vettek mintát a koronavírus-teszteléshez. A közlés szerint ugyanakkor egyik áldozat sem volt külföldön, és koronavírus-fertőzött személlyel sem került kapcsolatba.

Egy 39 éves, Ialomița megyei férfit március 26-án teszteltek koronavírus miatt, ugyanaznap hunyt el a Țăndărei kórházban, a pozitív eredmény 28-án érkezett vissza. Más betegségben nem szenvedett.

A másik két áldozatnál csak a törvényszéki orvosok mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 26-án vettek mintát, 28-ára lett pozitív az eredmény. Egy 60 éves, Ialomița megyei férfi otthonában hunyt el március 25-én, és mint kiderült, túlsúlyban szenvedett. A 37. halálos áldozat szintén Ialomița megyei férfi, 77 évesen otthonában hunyt el március 25-én. 

A tájékoztató arra is kitér, hogy egyik áldozat sem volt külföldön, és koronavírus-fertőzött személlyel sem került kapcsolatba.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?