A miniszter becslése: április második felében tetőzik a járvány Romániában

Április második felében tetőzik majd a koronavírus-járvány Romániában, amikor a fertőzöttek száma eléri a 10 ezret – nyilatkozta szombat este a Digi24 hírtelevíziónak az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru elmondta, hétfőn döntik el a hatóságok, hogy szükség van-e újabb korlátozások bevezetésére az országban a járvány megfékezéséhez. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a fertőzéses esetek száma közeledik a 2000-hez, és ha az esetszám átlépi ezt a küszöbértékét, a járvány a negyedik fázisába lép.

„Ha ez megtörténik, akkor az enyhébb tüneteket mutató betegeket már a lakhelyükön kezeljük, kórházba csak a súlyosabb vagy kritikus állapotban lévő személyek kerülnek” – részletezte a miniszter, hozzátéve, hogy 8 ezerrel növelik az ágyszámot Covid-19-betegeket is ellátó kórházakban.

„Most arra összpontosítunk, hogy tudjuk kezelni a súlyos vagy kritikus állapotban lévő betegeket. A járvány negyedik fázisában a koronavírus-teszteket kiterjesztjük az egészségügyi személyzetre” – nyilatkozta  Nelu Tătaru.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?