Nyolc személyt vittek kényszerkaranténba Nagyváradon

Önkéntes elszigeteltségben négyezernél többen vannak Bihar megyében.

A házi elszigeteltség be nem tartás amiatt nyolc embert vittek pénteken a nagyváradi ócskapiacon kialakított kényszerkaranténba, tájékoztatott a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Ők a sátrakban töltötték az éjszakát, szombaton a DSP egyik munkatársa felméri egészségügyi állapotukat.

Intézményes karanténban jelenleg 150-en vannak a megyében, önkéntes elszigeteltségben pedig 4106-an, 2146-an az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 1960-an az ő hozzátartozóik. Az elmúlt 24 órában a rendőrök 967 esetben ellenőrizték a házi karantén betartását, és 17 konvojt kísértek el a megyehatárig, további hat esetben pedig intézményes karanténba szállítottak embereket.

Négyre nőtt Biharban az intézményes karanténok száma, derült ki a közleményről, ezeket a csendőrség őrzi. A katasztrófavédelmiek két esetben kísérték az országba belépőket intézményes karanténba, illetve a megyehatárig, ők vizsgálták át az ócskapiacon felállított sátrakat is. Az előírások be nem tartásáért 18 esetben büntettek 30 200 lej értékben.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?