Meglettek az eredmények: a nagyváradi Curteanu-kórházban nincs fertőzött orvos

FRISSÍTVE: Csütörtökön fejezték be Nagyváradon annak a 65 orvosnak és asszisztensek a tesztelését, akik a koronavírusos pácienseket diagnosztizálják, illetve kezelik a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban. Az eredmények szerint egyikük sem fertőzött.

Péntektől a kórházban külön sürgősségi osztály működik a Covid-19 járvány miatt, közölte a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), hozzátéve: a tünetek alapján is elvégzik a járványtani szűrést, valamint egy gyorstesztet, aminek 70-75 százalékos a megbízhatósága. Nagyváradon a Curteanu-kórházba kerülnek a fertőzésgyanús esetek az intézményes és házi karanténból egyaránt. A nem koronavírus-fertőzött pácienseket más nagyváradi kórházakba szállították, hogy továbbra is megkaphassák kezelésüket.

A Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság közlése szerint péntek reggel 132-en voltak intézményes karanténban, tegnap pedig délután 110-en. Továbbá intézményes karanténban 132-en és 3 848-an önkéntes elszigeteltségben voltak péntek reggeli adatok szerint – 2 003-an az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 1 845-en az ő hozzátartozóik. 

FRISSÍTÉS: A DSP frissített, 15 órás adatai szerint ma délutánig több mint négyezren, pontosan 4 105-en kerültek házi karanténba, 2 218-an az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 1 987-en az ő hozzátartozóik. Intézményes karanténban 127-en vannak.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 916 esetben ellenőrizték a házi karantén betartását, 97 konvojt kísértek át Bihar megye területén az intézményes és házi karanténok felé, illetve egy esetben itt szállítottak karanténba érkező(ke)t. A csendőrök további 88 konvojt kísértek, illetve ők őrzik a három intézményes karantént is. Az előírások be nem tartásáért 118 esetben bírságoltak, a bírság összege 487 850 lej. A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai szintén elkísértek három konvojt, és továbbra is a borsi határátkelőnél lévő szűrőpontot biztosítják.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?