Azonnali pénzügyi segítséget kapnak a Hargita megyei kórházak

Közel 650 ezer lejt folyósít Hargita megye tanácsa a kórházak számára, döntötték el a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen. A kórházaknak a támogatást olyan felszerelésekre, eszközökre kell fordítaniuk, amelyek feltétlenül szükségesek a koronavírus-járvány megfékezése, illetve a betegek kezelése szempontjából – közölte a megyei tanács sajtószolgálata.

Székelyudvarhely 300 ezer, Székelykeresztúr 100 ezer és Gyergyószentmiklós közel 250 ezer lejt kap, illetve Maroshévíznek is megszavazzák a költségvetés-kiegészítést a szükséges dokumentáció benyújtását követően. A támogatás segítségével a gyergyószentmiklósi kórház részére három új lélegeztetőgépet fognak vásárolni, Maroshévíz esetében még nem dőlt el, pontosan milyen felszerelést, eszközt igényelnek – közölte a megyei tanács.

„Megfeszített tempóban dolgozunk, de emellett szükség van arra is, hogy a kórházainkat megfelelően felszereljük, hogy a koronavírussal fertőzötteket, de más sürgősségi eseteket is biztonságos körülmények között el tudjanak látni. Ugyanakkor nagyon fontos a kórházi személyzet biztonsága is, rájuk is oda kell figyelnünk” – idézte a közlemény Borboly Csaba megyei tanácselnököt. 

 „Tartjuk a kapcsolatot a kórházak vezetőségével, és lehetőségeinkhez mérten segítünk. Meggyőződésünk, hogy ez egy olyan időszak, amikor minden egyéni és politikai érdeket félretéve, összefogva kell segítsünk ott, ahol kell. Az igazi hősök ma az orvosok és a kórházai személyzet, akik nap mint nap szembe kell nézzenek a vírus jelentette veszéllyel, és legjobb tudásuk szerint kell eljárjanak a lakosság biztonsága érdekében. Köszönet minden egészségügyi alkalmazottnak a munkájáért és a hozzáállásáért” – fejtette ki Bíró Barna Botond udvarhelyszéki alelnök.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?