Újabb 4 személy halt meg koronavírus miatt

Újabb 4 személy halálát okozta a koronavírus-fertőzés, így 22-re nőtt a vírus halálos áldozatainak száma Romániában – jelentette csütörtök este a Stratégiai Kommunikációs Csoport. 

A fertőzés 19. halálos áldozata egy Dâmbovița megyei, 56 éves, dialízisen levő férfi, akit először a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban kezeltek, majd március 23-án, miután koronavírus-tesztje pozitív lett, átutalták a fővárosi Victor Babeș járványkórház intenzív osztályára. 

A 20. áldozat egy Temes megyei, 49 éves férfi. Róla azt közölték, hogy március huszadikán a temesvári sürgősségin jelentkezett, ahol akut tüdőgyulladással diagnosztizálták, és további vizsgálatra küldték a járványkórházba. A páciens bevallása szerint nem járt külföldön, és koronavírus-fertőzött személlyel sem érintkezett. 

Másnap, március 21-én jelentkezett a férfi a járványkórházban, itt szintén akut tüdőgyulladással diagnosztizálták, de nem utalták be. Március 24-én állapota rosszabbodott, mentőt hívott, mintát vettek tőle a koronavírus-teszt elvégzéséhez, és a férfit továbbra is otthonában hagyták. Március 26-án jött vissza a pozitív eredmény, ugyanez nap hunyt el. A tájékoztató szerint a páciens reumás izületi gyulladásban és magas vérnyomásban szenvedett. 

Hírt adtak ugyanakkor egy 70 éves, Neamț megyei nő elhalálozásáról is, aki a Piatra Neamț-i sürgősségi kórház nefrológiai osztályára volt beutalva dialízis miatt. Egészségügyi állapota március 25-én rosszabbodott, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt letesztelték. A beteg ugyanez nap hunyt el, a pozitív teszteredmény 26-án érkezett vissza. 

A 22. halálos áldozat egy 45 éves, Arad megyei férfi, aki a temesvári Victor Babeș járványkórházba való szállítás közben, a mentőautóban hunyt el. Koronavírus-tesztje március 25-én lett pozitív, és ugyanezen a napon halt meg. 

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?