Részletesen beszámolt a tüneteiről a fertőzött sepsiszentgyörgyi nőgyógyász

Az öt fertőzött sepsiszentgyörgyi orvos közül Kese Réka volt az első, akiről kiderült, hogy elkapta a Covid-19 vírust. A nőgyógyász csütörtökön a Facebook-oldalán részletesen beszámolt a fertőzéssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Bejegyzése szerint Kese Rékának egy hete, lánya lefektetése után hidegrázása volt, a lázmérő 37,5 fokot mutatott. Éjszaka borzongott, szomjas volt, láza 38 fokosra nőtt. Gyógyszert nem vett be. Reggel enyhe fejfájással ébredt, de elmúlt a borzongása. Utána már nem lépett ki a házból, várta, hogy leteszteljék.

Pénteken alig voltak tünetei. Fejfájása miatt bevett egy Paracetamolt, hőemelkedése nem volt, de enyhe izomfájdalmat érzett a nyakában. Szombat is tünetmentesen telt el, és este értesítették arról, hogy fertőzött. Éjszaka folyamán elvégezték a tesztet a férjén és a kislányán is.

 

Vasárnap este értesítették arról, hogy a párja és a gyermek tesztje negatív. Ezután egy speciális mentővel a sepsiszentgyörgyi kórház járványos betegségek részlegére szállították. Jelenleg egy külön kórteremben fekszik, amit nem hagyhat el, védőruhás egészségügyi személyzet látja el, amikor érintkezik velük, védőmaszkot visel.

Kese Réka elküldte a hatóságoknak azoknak a személyeknek a listáját, akikkel érintkezett az elmúlt napokban. Szülein is elvégezték a tesztet, az eredmény negatív volt. Jómaga továbbra is tünetmentes.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?