A kolozsvári sürgősség egyik asszisztensnőjét is megfertőzte a koronavírus

Pozitív lett a kolozsvári megyei kórház sürgősségi részlegén (UPU) dolgozó asszisztensnők egyikének a koronavírus-tesztje. A vele érintkező 44 személyt megvizsgálják.

A megyei kórház csütörtöki közleménye szerint négy napja értesítette az intézményt a kolozsvári járványkórház arról, hogy koronavírussal fertőzött egy beteg, akit két nappal korábban az UPU-ra utaltak be.

A kórház közölte: amint erről értesültek, tesztelték mindazokat az egészségügyi alkalmazottakat, akik érintkeztek a fertőzött beteggel, beleértve a mentősöket is, akik a sürgősségre szállították a pácienst. A közegészségügyi igazgatóság közölte, hogy egy kivételével az összes teszt negatív lett, az UPU-n dolgozó asszisztensnők egyike fertőzött.

A kórház vezetősége közölte, hogy járványtani ankétot indítottak az ügyben, és megvizsgálják azt a 44 személyt, akik március 17-e óta érintkeztek a fertőzött asszisztensnővel. Azért március 17-ig, mert felmerült a gyanú, hogy az asszisztensnő nem az UPU-ra beutalt betegtől kapta el a kórt, hanem már korábban érintkezett egy fertőzésgyanús személlyel.

A romániai koronavírus-helyzettel kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?