Így teszi elviselhetőbbé a kijárási tilalmat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Több olyan intézkedésről döntött szerda este a sepsiszentgyörgyi Készenléti Bizottság, amellyel segíteni tudja a lakosságot a kijárási tilalom ideje alatt, illetve azokat is, akik koronavírus fertőzés gyanú miatt lakhelyi elkülönítésbe kényszerültek.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat sajtóirodájának tájékoztatása szerint egyrészt felfüggesztették a fizetéses parkolás kötelezettségét, amíg a rendkívüli helyzet tart. Ezt a parkolóautomatákra kihelyezett informatív táblák is fogják jelezni.Ugyanakkor a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 50 ezer saját felelősségű nyilatkozatot nyomtat, és azokat elérhetővé teszik a lépcsőházakban és üzletekben azok számára, akiknek nincsen lehetősége kinyomtatni a kijáráshoz szükséges nyilatkozatokat. Így a kijárási tilalom ideje alatt mindenkinek lehetősége lesz kitölteni az utcára lépéshez elengedhetetlen nyilatkozatot

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezésére a polgármesteri kabinet munkatársai, illetve a Tamási Áron Színház és az Andrei Mureșanu Színház színészei telefonon hívnak fel minden házi elkülönítésben tartózkodó személyt, érdeklődnek a hogylétükről, hasznos információkkal látják el őket és segítséget ajánlanak fel.

Arról is döntöttek, hogy a sepsiszentgyörgyi tanács csütörtökön összeül és egy napirendi pontról dönt, mégpedig arról, hogy amíg a rendkívüli helyzet tart virtuálisan is ülésezhessen. Mivel a szabályok szerint egy időben 8 személynél több nem tartózkodhat egy térben, a sepsiszentgyörgyi városháza ülésteremben négy állandó személy, a polgármester, a jegyző, az ülésvezető és egy önkormányzati személy foglal helyet, a tanácsosok pedig negyedóránként, négyesével csatlakoznak és szavaznak a tervezetről.

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?