Karanténba helyezték az Arad Megyei Kórház több alkalmazottját


-A A+

Helyi hírportálok egybehangzó állítása szerint szerdán karanténba helyezték az Arad Megyei Sürgősségi Kórház mintegy harminc alkalmazottját, akik korábban kapcsolatba kerültek egy hétfőn a koronavírus-fertőzés komplikációiban elhuny 64 éves aradi pácienssel.

A helyi hatóságok – sem a kórház vezetősége, sem a katasztrófavédelmi felügyelőség, sem a prefektúra sajtóosztálya – nem erősítette meg hivatalosan a vesztegzár elrendelését, de több sajtóorgánum elérte az orvosok, asszisztensek és ápolók munkatársait, akik alátámasztották az értesüléseket.

Az egészségügyi dolgozókat egy karanténközpontnak kijelölt panzióban helyezték el, ahol várják a teszt eredményeit, amely alapján kimutatható, hogy elkapták-e a vírust vagy sem.

Az aradi férfit – egy pünkösdista prédikátort –, aki a koronavírus-járvány hatodik romániai áldozata volt, március 20-án pénteken utalták be az aradi kórházba „súlyos tüdőbetegséggel”. A pozitív koronavírus-teszt eredménye hétfőn érkezett meg, aznap, amikor elhunyt az intenzív osztályon, de addig a személyzet számos tagja érintkezett vele. Emiatt lett nagy riadalom az intézményben és a többi páciens hozzátartozói körében, mert a hatóságok nem közölték, hogy elkülönítették-e vagy sem, sőt ködösítettek abban is, hogy végül hol hunyt el: az aradi kórházban, vagy a temesvári járványkórházban, ahová a koronavírus-gyanús eseteket eddig átszállították.

Nem az aradi az első eset, amelyben tömegesen betegednek meg az egészségügyi dolgozók: a suceavai kórházban több mint 90 alkalmazott kapta el a vírust, azóta a focșani-i kórházat is ideiglenesen bezárták, s a sepsiszentgyörgyi nőgyógyászat több orvosáról is kiderült, hogy koronavírusosak.

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X