Kijárási tilalom: megrohamozták a háromszéki személynyilvántartó hivatalokat

A teljes kijárási tilalom bevezetésével rengetegen megijedtek – egyébként fölöslegesen –, mert személyi igazolványukban nem az a cím szerepel, ahol valójában laknak. Az aggódók egy része – aki megtehette – gyorsan lakhelyet váltott és abba a lakásába költözött, ahová a személyazonosságija szól, mások pedig megrohanták a személynyilvántartó hivatalt, hogy gyorsan ideiglenes lakcímet (flotant) szerezzenek. 

A sepsiszentgyörgyi személynyilvántartó hivatalt is megrohamozták az ideiglenes lakcímkérők, számolt be a Maszolnak Oláh Badi Csaba. A Kovászna megyei hivatal igazgatója szerint hétfő óta a szokásosnál nagyobb a forgalom, a székház előtti udvaron állnak sorba. Oláh Badi Csaba elmondta: az érintetteket próbálják tájékoztatni, hogy semmi okuk az aggodalomra, mert a saját felelősségre írt nyilatkozatba elég feltüntetni a valós tartózkodási helyet.

A Kovászna megyei személynyilvántartó hivatal vezetője arra kéri a lakosságot: ne rohamozzák meg a hivatalt ideiglenes lakhely bejelentésért, mert elégséges, ha a saját felelősségre kitöltött nyilatkozatba feltüntetik egyrészt a hivatalos lakhelyüket, másrészt azt a címet is, ahol valójában laknak.

Oláh-Badi Csaba hozzátette: a szükségállapotot kihirdető rendelet 14. cikkelye előírja, hogy „érvényesek maradnak mindazok a dokumentumok, amelyek a szükségállapot alatt vesztenék érvényességüket”. Hozzátette: annak érdekében, hogy elkerüljék a torlódást, a személynyilvántartó hivatalnál a szükségállapot ideje alatt új személyigazolványt kizárólag indokolt esetben, vagyis elvesztés, lopás vagy rongálódás esetén állítanak ki. 

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?