Koronavírus: az anyagiak miatt aggódik, és filmeket néz a romániai városi lakosság jelentős része

A városban élő romániaiaknak csak 81 százaléka járt ki ritkábban a lakásból az elmúlt héten mint azelőtt, és 46 százalékukat aggasztja, hogy milyen hatással lesz az anyagi helyzetére a járvány, derül ki egy felmérésből.

Hogy befolyásolják a romániaiak életét az új koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések? Mivel foglalkoznak a vesztegzárban, és milyen hagyták el az otthonukat a kijárási tilalom bevezetése előtt? Ezekre a kérdésekre válaszol az Unlock Research március 14. és 17. között 628 fős, városi mintán végzett telefonos felmérése, írja a Hotnews.ro.

Az itt elérhető eredmények azt mutatják, hogy az urbánus közegben élő romániaiak 46 százaléka aggódik az anyagi helyzete miatt, 40 százaléka az egészsége, 28 százaléka pedig a mentális egészsége miatt.A válaszok alapján 70 százalékuknak teljesen vagy részben, de megváltozott az élete, mióta kitört a világjárvány, ennek ellenére csak 81 százalékban nyilatkoztak úgy, hogy az elmúlt héten kevesebbszer mentek volna ki a lakásukból, mint azelőtt.

Mikor elhagyták az otthonukat, 41 százalékuk gyógyszertárba igyekezett, 35 százalékuk szupermarketbe, 28 százalékuk bankba, 23 százalékuk templomba. A megkérdezettek fele mondta azt, hogy a koronavírus-járvány miatt inkább a bankkártyáját használja fizetésre.

Ami a bevásárlást illeti, a felmérés szerint a városon élő romániaiak 43 százaléka szerzett be fertőtlenítőszereket, 28 százaléka tisztítószereket, 24 százaléka friss zöldséget és gyümölcsöt, 21 százaléka kozmetikumokat, 20 százaléka konzerveket.

A friss hírekről 85 százalékban a televízióból tájékozódnak, 60 százalékban online, a Facebook 54 százalékban jelent alternatív információforrást.

A vesztegzár idején a megkérdezettek 62 százaléka filmnézéssel lazít, 59 százaléka online játékokkal, 40 százaléka pedig azt tervezi, hogy a hobbijának szenteli a felszabadult idejét.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?