Koronavírus: háromra nőtt a fertőzöttek száma Sepsiszentgyörgyön

FRISSÍTVE - Újabb személyről derült ki Sepsiszentgyörgyön, hogy megfertőzte a koronavírus, így a fertőzéses esetek száma négyre emelkedett a városban. Péntektől a helyi rendőrség egy autója járja az utcákat, és hangosbemondón otthonmaradásra szólítják fel a lakókat.

Antal Árpád polgármester szombaton a Facebook-oldalán közölte: eddig a megyeszékhelyen 3 igazolt fertőzéses esetet jegyeztek, 17 személy van intézményes karanténban és 175 otthoni elkülönítésben.

„Újabb ok arra, hogy minél inkább kerüljük a közvetlen kapcsolatot más emberekkel, otthonunkat csak a legsürgősebb esetekben hagyjuk el. Vigyázzanak magukra és hozzátartozóikra!” – írja a polgármester.

 

Sepsiszentgyörgyön péntektől az önkormányzat kezdeményezésére a helyi rendőrség egy autója járja az utcákat és kihangosítón magyar és román nyelvű üzenetben, otthonmaradásra szólítja fel a lakókat. „Figyelem! Az Önök egészsége érdekében és azért hogy megfékezzük a koronavírus terjedését a hatóságok kérik, hogy kizárólag sürgős esetekben hagyják el otthonaikat! Az idős emberek vannak leginkább veszélyben! Kérjük, maradjanak otthon! Mossanak gyakran kezet és kerüljék a másokkal való érintkezést!”, szólítják fel hangos bemondón a Sepsiszentgyörgyieket. 

 

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat több megelőző intézkedést is bevezetett, a köztisztasági vállalat rendszeresen mossa az utakat és járdákat, fertőtlenítik a köztéri bútorokat, játszótereket, buszmegállókat és a közszállítási vállalat is fertőtleníti az autóbuszokat. A hatóságok erre kérik az üzleteket és taxisokat is. Emellett a sepsiszentgyörgyi tömbházak bejárataihoz magyar és román nyelvű plakátokon fogalmazzák meg, a javaslatokat, hogyan óvhatják magukat a koronavírus fertőzés ellen.

Kovászna megyében jelenleg összesen hét fertőzöttet tartanak nyilván, négyet Kovászna városban, a házi karanténban lévők száma pedig meghaladja az ezret. 

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?