Frissítették a listát: kötelezően házi karanténba kell vonulnia, ha ezekben az országokban járt


-A A+Újabb két ország került fel azon államok listájára, amelyekben a koronavírussal diagnosztizált személyek száma meghaladta az 500-at. Azoknak, akik a listán szereplő országok valamelyikéből térnek vissza Romániába, házi karanténba kell vonulniuk.  

Az úgynevezett sárga zónában lévő országok listájához hozzáadták Írországot és Izraelt. Az országos vészhelyzeti bizottság rendelkezése értelmében azoknak a román állampolgároknak, akik a sárga zóna valamely országából érkeznek Romániába, 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján pénteken frissítették az adatokat, a sárga zóna új listáján a következő országok szerepelnek: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Cseh Köztársaság, Dél-Korea (az ország azon része, ahol nincs karantén), Dánia, Svájc, Franciaország, Németország, Írország, Izrael, Japán, Nagy-Britannia, Malajzia, Norvégia, Hollandia, Portugália, a Kínai Népköztársaság (azok a részek, ahol nincs karantén), Spanyolország, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország.

Vörös zónának minősül a Kínai Népköztársaság Hupej régiója, a teljes Olaszország, Dél-Korea Daegu városa és Cseongdo régiója és a teljes Irán. Aki ezen országok valamelyikéből érkezik Romániába, kötelező módon intézményes karanténba vonul. 

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X