Johannis: néhány hónapja még elképzelhetetlen válsághelyzetet élünk át

Felelősségteljes magatartásra és a hatóságok által elrendelt intézkedések betartására szólította fel Klaus Johannis államelnök pénteken a lakosságot.

„Olyan válsághelyzetben vagyunk jelenleg, amely néhány hónappal ezelőtt elképzelhetetlen volt az egész emberiség számára. Tudom, hogy mindegyikünk élete megváltozott, és minden nap aggódunk szeretteink egészségéért. Védekezésként szigorú intézkedéseket hoztunk és továbbiakat kell hoznunk. (...) Kedves romániaiak, viselkedjenek felelősségteljesen. Minden erőfeszítés, bármily apró is, hozzájárul a járvány megfékezéséhez. Legyünk szolidárisak ebben a nehéz időszakban, mivel tőlünk, mindannyiunktól függ, hogy szerencsésen át tudjuk vészelni ezt a helyzetet” – szólított fel Johannis az Államelnöki Hivatal honlapján közölt üzenetében.

Az államfő hangsúlyozta, hogy nagyon fontos betartani a hatóságok által elrendelt szabályokat. „Mindegyikünknek be kell tartania a hatóságok rendeleteit! Mindenki oltalmazza saját magát és szeretteit, tartsuk be egymással szemben a fizikai távolságot, ne szorítsunk kezet ismerőseinkkel, kerüljük a fizikai kontaktust!” – írta Johannis.

Az államfő ugyanakkor kifejezésre juttatta elismerését az orvosok és az egészségügyi dolgozók iránt, akik küzdenek az emberek egészségéért. „Nekik is adósok vagyunk azzal, hogy a hatósági javaslatokat szigorúan betartjuk, hogy fáradhatatlan munkájuk ne legyen hiábavaló. Életbevágóan fontos, hogy korlátozzuk eme veszélyes vírus terjedését, időt adva ezáltal az orvosoknak, hogy meggyógyítsák a megfertőzötteket” – szögezte le az államfő.

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Klaus Johannis államfő | Fotó: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?