Gyűjtést szerveznek a székelyudvarhelyi kórház számára

Cselekvésre szólít a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, mint mondják, a biztonságos jövőnk érdekében teszi ezt.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) segítségét ajánlotta fel a székelyudvarhelyi kórháznak és a polgármesteri hivatalnak. A március 16-i egyeztetés keretében eldöntötték, hogy a szervezet adománygyűjtést indít erre a célra. A hatékonyság érdekében a SZKA az országban működő többi közösségi alapítvánnyal és több más országos civil szervezetekkel is együttműködik.

„A megelőzés ugyanolyan fontos, mint az, hogy segítsük a kórházat abban, hogy ki tudja szolgálni a közel 150 000 lakosú Udvarhelyszéket. Együtt sikerülni fog!” – írják közleményükben. Az összegyűlt pénzösszeg felhasználásáról egy közös bizottság dönt majd, természetesen a kórház által elkészített szükséges egészségügyi eszközök és felszerelések listája, illetve az általuk jelzett prioritások alapján. Orvosi védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek és gépek beszerzése a cél.

Lehet adakozni

Magánszemélyek számára a bankkártyás adományozási lehetőséget teszik lehetővé, az SZKA honlapján a „Támogatom” feliratra kattintva. A támogatás céljánál a Koronavírus Sürgősségi Alapot kell kiválasztani. Cégek esetében az a kérésük, hogy támogatási szándékukat az szka@szka.org e-mail címen vagy a 0741-655773 telefonszámon jelezzék, hogy ezt követően egyeztessenek a támogatási szerződés részleteiről.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?