Tévéiskola: jövő héttől magyar nyelvű felkészítőket is sugározhat a TVR

Jövő héttől a kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság és RMDSZ közbenjárására elindulhat a magyar nyelvű távoktatás a romániai közszolgálati televízió (TVR) országos és két regionális csatornáján, a 8. és 12. osztályos diákoknak – közölte az RMDSZ. 

A közlemény Szabó Ödön oktatási szakpolitikust idézve leszögezi: a tanügyminisztérium kisebbségi osztálya előkészítette azt a protokollumot, amely lehetővé tenné a szaktárca és a közszolgálati televízió ezirányú együttműködését, így az országos csatornán, valamint a marosvásárhelyi és a kolozsvári regionális stúdiókból sugároznák ezen felkészítőket.

„Az a célunk, hogy a kialakult kényszerhelyzetben is olyan megoldásokat tudjunk nyújtani, amelyek segítik a diákokat abban, hogy a záróvizsgákra megfelelő körülmények között tudjanak készülni. Így matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, fizikából, kémiából, biológiából, informatikából, földrajzból már megvannak az oktatók, akik részt vesznek ebben a projektben és megtartják a televíziós felkészítőket. Egyelőre csak a nyolc és a tizenkettedikes diákokról beszélünk, de cél lehet ezt bővíteni, amennyiben ez az állapot hosszabb ideig tart” – mutatott rá Szabó Ödön, az RMDSZ szakpolitikusa.

Hozzátette: számos tanintézmény már meghozta azokat a döntéseket, amelyek lehetővé teszik a távoktatást, ezért arra kéri a szülőket, hogy amennyiben még nem tették meg, vegyék fel a kapcsolatot az oktatási intézményekkel.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?