Nem engedik be Aradra a külföldről hazatérőket a helyi rendőrök

Már a lehajtóknál ellenőrzik, és nem engedi be Aradra helyi rendőrök a külföldről hazatérő román állampolgárokat, akiknek nincs Arad megyei lakcímük, és más megyében kell köztelező módon házi elkülönítésbe vonulniuk.

Az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség közleménye szerint nyolc egység őrködik az autópálya-lehajtóknál, és ellenőrzik a nagylaki határátkelő felől érkező külföldi vagy más romániai megye rendszámát viselő gépjárműveket. Ha a benne ülők nem rendelkeznek Arad megyei lakó- vagy tartózkodási hellyel, tovább irányítják az utasokat.

A rendőrség azzal magyarázta az intézkedést, hogy minimálisra csökkentsék a koronavírus-fertőzés veszélyét. A határon egyébként csak olyanok juthatnak át, akik az úgynevezett sárga övezetből (a járvány által kevésbé sújtott területekről jönnek), és házi elkülönítésbe kell vonulniuk, a vörös zónából érkezőket automatikusan karanténba helyezik.

Felszólították a taxisokat, hogy legyenek körültekintőbbek az utasokkal, ugyanis vannak olyanok, akik a közbeeső településekre taxit hívatnak, és azzal próbálnak meg bejutni Aradra.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?