Tudta, hogy fertőzött, mégis felült a bukaresti járatra egy román állampolgár

Koronavírussal fertőződött román állampolgár érkezett kedden az Otopeni repülőtérre egy madridi járattal, amelyen hatvanan utaztak; az illető tudta, hogy fertőzött - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatás szerint a román állampolgárnak a spanyolországi hatóságok által kiállított igazolása volt arról, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje, mégis felült a repülőgépre, megszegve ezáltal a spanyol hatóságoknak a dokumentumba foglalt ajánlását, miszerint 14 napra karanténba kellett volna vonulnia.

A GCS szerint útközben az illetőn jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, ezért a gép földet érése után átvették a közegészségügyi igazgatóságnak a reptéren szolgálatot teljesítő munkatársai és a Matei Balş járványtani intézetbe szállították, ugyanakkor eljárás indult ellene.

Közben a hatóságok elkezdték a repülő utasainak azonosítását a járványtani vizsgálat mielőbbi elindítása érdekében. "Mivel az utasok a koronavírus által érintett térségekből érkeztek, kötelességük házi elkülönítésbe vonulni 14 napra" - jegyzi meg a GCS.

A repülőgépet egy magántársaság üzemelteti - derül még ki a tájékoztatásból.

A koronavírus romániai helyzetével foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?