Koronavírus Háromszéken: egyre többen kerülnek házi elkülönítésbe

Kovászna megyében továbbra is 4 koronavírus fertőzöttet tartanak számon, a betegek száma az elmúlt napokban nem nőtt, ám folyamatosan emelkedik a karanténben vagy házi elkülönítésben lévők száma, derült ki a háromszéki prefektúra hétfő délutáni jelentéséből.

Iulian Constantin Todor prefektus elmondta, 19 személy van intézményes karanténban és 384 személyt otthonában tartanak elkülönítve, nekik rendszeresen jelenteniük kell állapotukról az egészségügyi hatóságoknak. Mint arról beszámoltunk, Háromszéken eddig 4 Kovászna városi személy esetében igazolódott be, hogy koronavírussal fertőzöttek. Őket a kolozsvári járványkórházban kezelik és állapotuk jó.

A Kovászna megyei kormánybiztos tájékoztatása szerint a rendőrség hétfőig egy eljárást indított a ragályos betegségek leküzdésének akadályozása miatt. A közegészségügyi igazgatóság pedig két büntetést osztott ki, egyenként 20.000 lej értékben, mivel két személy nem tartotta be a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabályokat, és elhagyták az otthonukat.

Iulian Constantin Todor rámutatott: nehéz napok következnek az egészségügyi alkalmazottak, rendőrök, csendőrök, tűzoltók számára, ezért arra kéri a háromszékieket, hogy segítsék azzal a hatóságok munkáját, hogy otthon maradnak. A prefektus nyugalomra inti a lakosságot és arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy kizárólag megbízható forrásokból tájékozódjanak és ne terjesszenek pánikkeltő információkat.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád naponta közöl koronavírusra vonatkozó információkat a Facebook oldalán. Eszerint a háromszéki megyeszékhelyen hétfőig még nem volt koronavírus fertőzött beteg, a városban 16 személy volt intézményes karanténban és 26-an házi elkülönítésben. A polgármester is otthonmaradásra biztatja a sepsiszentgyörgyieket és azt szorgalmazza, hogy hívják fel az egyedül élő, idős rokonaikat, ismerőseiket és kérdezzék meg, hogy nincs-e szükségük valamire.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?