Rendkívüli körülmények között szülte meg gyerekét egy szamosújvári nő

Rendkívüli helyzet elé kerültek a Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai, miután egy Olaszországból érkezett, szamosújvári nő ott szülte meg kisbabáját.

Az ebihoreanul.ro portál szerint a nő többedmagával lépett be szerdán az országba, de a borsi határátkelőnél azt hazudták, hogy Németországból érkeztek. A határrendészek ennek ellenére gyanakodtak, mert az autóban olaszországi ásványvizes-flakonokat és számlákat találtak, ekkor az érkezők azt állították, hogy Palermóból érkeztek. Mikor elmondták nekik, hogy karanténba fognak kerülni, a terhes nő azt mondta rosszul van, így őt a szülészetre szállították, szamosújvári társait pedig rendőri kísérettel vitték a megyehatárig, ahol átadták őket a Kolozs megyei rendőrségnek.

A nő csütörtökön meg is szülte gyermekét, aki láthatóan egészséges erősítette meg az ebihoreanul.ro-nak dr. Gheorghe Carp, a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház menedzsere, aki azt is elmondta, hogy mintákat vettek, a tesztet eredményének Kolozsvárról kell megérkeznie.

A portál forrásai szerint a szülésnél segédkezők védőruhát viseltek, az anyát és gyermekélt elkülönítették, a szülőszobát pedig fertőtleníttették. Ha a vírusteszt eredménye negatív, 14 napig a szülészeten maradnak, ha pozitív, akkor a kolozsvári regionális elkülönítő központba kerülnek.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?