Végzetes kártevőirtás Temesváron: letartóztatták a cégtulajdonost

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a tulajdonosát annak a kártevőirtó cégnek, amelynek vegyszerei a gyanú szerint két gyermek és egy fiatal nő halálát okozták Temesváron.

A Sorin Buță elleni vád mulasztásból elkövetett emberölés, mulasztásból elkövetett testi sértés és mérgező anyagokkal való kereskedés. Kihallgatása során a férfi beismerte, hogy a feketepiacról vásárolta azokat a vegyszereket, amelyek használata három személy halálához és több tucat ember megbetegedéséhez vezetett egy temesvári tömbházban.

Az ügyészek szerint a gyanúsított cége három temesvári épületben végzett kártevőirtást november 15-én, 16-án és 18-án, és erre a célra a Delicia - GASTOXIN nevű rovarirtó szert használta, amely alumínium-foszfid-tartalma miatt rendkívül mérgező, és használatára nem volt hatósági engedélye - állítják az ügyészek.

A szerből kipárolgó toxikus gázok szétterjedtek a tömbház lakásaiban, két gyermek és egy felnőtt halálát okozva - mutat rá Violeta Filip, a temesvári törvényszéki ügyészség vezetője az Agepreshez szerdán elküldött közleményben. A vizsgálatok folytatódnak az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?