Újabb medvegázolás történt Erdélyben: az állat elpusztult

A Parajdnál történt szombati eset után vasárnap egy újabb medvét gázolt el személygépkocsi Erdélyben.

A Mediafax beszámolója szerint a baleset a Szeben megyei Fenyőfalva közelében történt, a DN1-es jelzésű országúton. A Szeben megyei rendőrség, szóvivője, Luciana Lazăr közlése szerint személyi sérülés nem történt. A gépkocsi megrongálódott, az anyamedve elpusztult. A nagyvad tetemét a megyei vadászegyesület elszállította az esti órákban.

Mint ismert, szombat este 18 körül szintén elgázolt egy medvét egy személygépkocsi a Hargita megyei Sásverésnél. Az állat súlyosan megsérült, de nem pusztult el. Egy darabig a mezőn feküdt, majd feltápászkodott és felvonszolta magát az úttestre.

A medvét az éjszaka folyamán csendőrök és rendőrök őrizték, de senki nem intézkedett az elszállításáról. A környezetvédelmi miniszter szerint ez a helyhatóságok feladata lett volna, míg Borboly Csaba megyei tanácselnök szerint kilövési engedély hiányában a helyhatóságoknak meg volt kötve a keze.

A közel húsz órán át szenvedni hagyott állat ügyében rendőrségi vizsgálat is indult, a Hargita megyei prefektust leváltották.

Kapcsolódók

Kimaradt?