Szőke Domokos arra számít, hogy a DNA megfellebbezi a felmentő ítéletet

Szőke Domokos arra számít, hogy a korrupcióellenes ügyészég (DNA) megfellebbezi azt az alapfokú ítéletet, amellyel a Maros megyei törvényszék felmentette őt és Ráduly Róbert polgármestert minden vádpont alól.

Csíkszereda alpolgármestere a Maszolnak elmondta, családjával együtt természetesen örvendenek a jó hírnek. „Reménykedtem a felmentésben, de mint ahogy számomra igazságtalannak, hihetetlennek tűnt az összes vád, úgy el tudtam képzelni azt is, hogy lesz, lehet egy hihetetlen, igazságtalan alapfokú döntés is – fogalmazott az elöljáró.

Szőke Domokos arra számít, hogy a DNA fellebbezni fog, de bízik abban, hogy számukra kedvező jogerős ítélet születik. „Köszönöm mindazoknak, akik mellettem voltak, vannak és hittek, hisznek bennem, ártatlanságomban. Köszönöm az őszinte gratulációkat, öleléseket, mosolyokat, kézfogásokat, sokat számítanak nekem, sokat segítettek az egész idő alatt” – zárta gondolatait Szőke Domokos.

Csíkszereda polgármesterét háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. A Maros Megyei Törvényszék mindkét vádlottat valamennyi vádpontban felmentette. Az ítélet nem jogerős, a hivatalos kiközléstől számítva tíz napon belül lehet fellebbezni ellene.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?