Megtudtuk, hogy mit ebédelt Ferenc pápa Csíksomlyón

Ferenc pápa a Csíksomlyón megtartott szombati szentmise után a kegytemplom közelében található Jakab Antal Tanulmányi Házban fogyasztott el könnyű ebédet és megpihent, mielőtt továbbindult. Megtudtuk, mi volt a pápai menü.

A szervezők a Maszolnak elárulták, a katolikus egyházfőnek szánt ebéd szervezése és formája többször átalakult az eredeti tervekhez képest, mert az időjárás jelentősen átírta a forgatókönyvet. Végül egy állófogadás mellett döntöttek, ami nagyon rövid időt tartott.

A Jakab Antal Tanulmányi Házban zöldséglevest és választható második fogást szolgáltak fel a szentatyának: hal, illetve csirkeszelet volt a menü, krumplival, illetve vegyes zöldségkörettel. A rövid ebédet követően a pápa egy rövid időre elvonult megpihenni, majd találkozott és kezet fogott a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő főegyházmegyei bizottság tagjaival, akiknek megköszönte a munkát.

Ferenc pápa gratulált, és emlékül egy-egy rózsafüzért ajándékozott a főegyházmegyei szervezőknek. Az egyházfő kölcsönös imát kért a ferences szerzetesektől, hogy ezzel egymást támogassák. Ezt követően már napfényes, meleg időben végighaladt a Jakab Antal Tanulmányi Ház udvarán Jakubinyi György érsek kíséretében, majd beszállt az őt továbbszállító autóba, és elindult a látogatás következő helyszínére, Iași-ba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?