Klaus Johannis is megszólalt az árvízben megfulladt gyerekek ügyében: stratégiát sürget


-A A+Sürgősen ki kell dolgozni egy stratégiát a szélsőséges időjárási jelenségek következményeinek megelőzésére - jelentette ki szombaton Klaus Johannis államfő annak kapcsán, hogy Prahova megyében négy gyereket elsodort az ár.

Az államelnöki hivatal közleménye szerint az államfő mély megrendüléssel értesült annak a Prahova megyei családnak a tragédiájáról, amelynek házát elsodorta a víz, és három gyerek meghalt, a negyediket pedig eltűntnek nyilvánítottak. Együttérzését fejezte ki az árvíz sújtotta területek lakóival. 

Klaus Johannis felkérte az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést a támogatásra szoruló emberek megsegítésére.

"Ez a dráma sajnos nem egy egyedülálló eset. Erős jelzés, hogy sürgősen szükség van olyan stratégiák kidolgozására, amelyek a lehetőségekhez képest megelőzik a szélsőséges időjárási jelenségek következményeit, és azonnali cselekvési terveket kell kidolgozni azokra az esetekre, amikor ezek mégis bekövetkeznek" - fogalmazott az államelnök. 

(Címlapfotó forrása: Facebook/ISU Prahova)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X