FRISSÍTVE - Harmadik gyermekét is elvesztette az áradás miatt a Prahova megyei édesanya

FRISSÍTVE: Két gyermek belefulladt az árba Prahova megyében, két másikat pedig még keresnek, miután a pénteken lezúduló felhőszakadások nyomán keletkezett áradás elsodorta őket édesanyjukkal együtt. FRISSÍTÉS: Egy harmadik gyermekre is holtan találtak. 

Prahova megyén kívül Argeş, Beszterce-Naszód, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Hunyad, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Ialomiţa, Máramaros, Maros és Neamţ megyében okozott számottevő károkat az áradás, összesen 55 településen. 

„Öt személyt, egy anyát és négy gyerekét elsodort az ár. Az asszonyt kimentették az árból, az egyik gyereket megtalálták holtan péntek este, a második holttestére ma reggel találtak rá. A másik két gyermeket még keresik a tűzoltokból, rendőrökből és csendőrökből álló csapatok. A hatóságok 37 személyt mentettek még ki, további 100 személy pedig elhagyta otthonát, hogy biztonságba vonuljon” – derül ki a belügyminisztérium szombaton kiadott sajtóközleményben. 

A közlemény értelmében több mint 7 200 belügyi alkalmazott dolgozott kint a terepen a péntekről szombatra virradó éjszaka, és még mindig kint tartózkodnak. Az elmúlt 24 órában 12 meteorológiai és 14 hidrológiai figyelmeztetést adtak ki a hatóságok, ezek közül több azonnal bekövetkező jelenségekre vonatkozott. 

A 15 megye területén összesen 559 házban, 142 udvarban, 56 pincében/alagsorban, 3 közigazgatási épületben és 7 személygépkocsiban okoztak károkat a szélsőséges természeti jelenségek. Prahova megyében, a 102C jelzésű országúton leállt a forgalom, miután 15 méter hosszan elmosta az ár az utat. Fennakadások voltak a közlekedésben többek között Beszterce-Naszód megyében is a 17D országúton, Buzău megyében a 10-es és a 2-es országúton, Gorj és Ilfov megyében az 5-ösön, Prahova megyében az 1B jelzésű országúton. 

Tíz megyében a belügyi alkalmazottak továbbra is kint dolgoznak a terepen. A közleményben felhívják a riasztások által érintett területek lakosságát, hogy ne menjenek a folyók, patakok közelébe, és tegyenek eleget a helyi és központi hatóságoknak a veszélyeztetett területek elhagyására vonatkozó felszólításainak. 

FRISSÍTÉS: Egy harmadik gyermekre is holtan találtak, a negyediket még keresik a hatóságok - jelentette szombaton a Prahova Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?