Még képességvizsgája sincs az állami egészségügyben leleplezett álorvosnak

1,68-as médiával, képességvizsga nélkül jutott be a szakközépiskolába az a hamis egyetemi diplomával rendelkező nő, aki tíz éven keresztül a bukaresti sürgősségi kórház nőgyógyászati részlegén dolgozott.

Az álorvost leleplező Libertatea lap igénylésére az oktatási minisztérium utánanézett Raluca-Daniela Bîrsan iskolai teljesítményének. Kiderült, hogy nem csak hogy nem érettségizett le, de még a nyolcadik osztály végén szervezett képességvizsgán sem vett részt.

A most 30 éves nőnek gimnáziumi átlaga 6,72 volt. A Libertatea szerint akkoriban a középiskolai felvételinél 75 százalékban számított a képességvizsgán elért jegy, és 25 százalékban a négyéves átlag. Mivel Raluca-Daniela Bîrsan nem vett részt a képességvizsgán – és a szakközépiskolába enélkül is be lehet jutni –, mindössze 1,68-as médiával lett a lap szerint Bukarest egyik leggyengébb iskolájának, az Unirea iskolaközpont elektromechanikai osztályának diákja.

Kilencedik osztályban abbahagyta tanulmányait, így a tanügyminisztérium további nyilvántartásában nem szerepelt, nyilatkozták hivatalos források a Libertateának.

Mint arról beszámoltunk, Raluca-Daniela Bîrsan már egy évtizede úgy kezelte a bukaresti kórház pácienseit, hogy nem tagja az orvosi kamarának és orvosi bélyegzője sincs. A kollégái és a betegek is úgy tudták, hogy rezidens orvos, és a 30 éves nő is ezt állította magáról. Bîrsan azt is állította, hogy csak „önkéntes megfigyelőként” papírmunkát végez a kórházban, ám felvétel is van róla, amint bevarrja egy beteg sebét a nőgyógyászati részleg műtőjében.

Amikor a végzettségéről kérdezte a napilap, a nő felmutatott egy oklevelet, amit szerinte a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem állított ki 2013-ban. Ám az egyetem orvosi karának dékánja és az egészségügyi minisztérium is megállapította, hogy a felmutatott oklevél hamis.

Kapcsolódók

Kimaradt?