FRISSÍTVE – Álorvos az állami egészségügyben: megszólalt a minisztérium


-A A+

FRISSÍTVE: Újabb álorvost leplezett le a Libertatea. A napilap szerint a hamis egyetemi diplomával rendelkező nő az állami egészségügyben, a bukaresti sürgősségi kórházban dolgozik. FRISSÍTÉS: Sorina Pintea egészségügyi miniszter is megállapította, hogy a hölgy által felmutatott oklevél hamis.

A Libertatea szerint Raluca Daniela Bîrsan nem tagja az orvosi kamarának, orvosi bélyegzője sincs, ennek ellenére már egy évtizede kezeli a kórház pácienseit. A kollégái és a betegek is úgy tudják, hogy rezidens orvos, és a 30 éves nő is ezt állítja magáról. 

Bîrsan azt állítja, hogy csak „önkéntes megfigyelőként” papírmunkát végez a kórházban, ám felvétel is van róla, amint bevarrja egy beteg sebét a nőgyógyászati részleg műtőjében. Amikor a végzettségéről kérdezte a napilap, a nő felmutatott egy oklevelet, amit szerinte a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem állított ki 2013-ban.

A Libertatea megkeresésére az egyetem orvosi karának dékánja közölte, hogy a diploma hamis. „Utánanéztünk. Ez a nő nem végzett nálunk, a felmutatott diplomája hamis” – jelentette ki Cătălin Cîrstoiu.

A kórház menedzsere, Arghir Vasile Ciobotaru azt nyilatkozta, hogy Raluca Daniela Bîrsan csak önkéntesként dolgozik az intézményben, és kizárólag papírmunkát végez. Amikor szembesült a nő orvosi tevékenységét alátámasztó bizonyítékokkal, azt mondta: "minden, ami a nőgyógyászati részlegen történik, az osztályvezető főorvos felelőssége".

A napilap megjegyzi: a sors fintora, hogy a sürgősségi kórház a Monza magánklinika mellett található, ahol lebukott Matteo Politi álsebész is.

FRISSÍTÉS: Sorina Pintea egészségügyi miniszter is megállapította, hogy a hölgy által felmutatott oklevél hamis. Raluca Daniela Bîrsan nem rezidens orvos, soha nem iratkozott be a rezidensvizsgára, magyarázta.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X