Nagyon rákaptak a teniszre a kolozsváriak

Rekordgyorsasággal, alig négy óra alatt fogyott el szerdán a női tenisz Fed Kupa keretében április 16-17-én Kolozsváron megrendezésre kerülő Románia-Németország mérkőzésre árúba bocsátott 10 ezer jegy.

A Világcsoport-osztályzót a város új, 7000 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnokában tartják meg.

Szerdán 13 órakor kezdték el árulni a 90 lejes napijegyeket az eventim.ro oldalon, és 17 órakor már elfogyott a nagyközönségnek szánt 5-5 ezer jegy a mérkőzések két napjára. A fennmaradt 2 ezer jeggyel a szövetség rendelkezik, ezeket a német szurkolók, a meghívottak és a szponzorok rendelkezésére bocsátja.

Mint ismeretes, a Simona Haleppel felálló román Fed Kupa válogatott február 6-7-én ugyancsak Kolozsváron csapott össze Csehországgal. A telt ház előtt megrendezett mérkőzést a címvédő csehek nyerték meg, akik így bejutottak a sorozat elődöntőjébe.

Romániának pedig osztályzót kell játszania az euró-afrikai zóna I. csoportjából feljutó Németországgal. A vendégek soraiban várhatóan ott lesz az az Angelique Kerber is, aki a január végén megrendezett Australian Openen Serena Williams legyőzésével emelhette magasba a trófeát. A német lány ezt követően előrelépett a WTA-ranglista 2. helyére, ahonnan éppen Simona Halepet lökte le.

A Román Tenisz Szövetség (FRT) bejelentette, hogy ellentétben a csehek elleni mérkőzéssel, ahol keményborítású pályán zajlottak a mérkőzések, a németek elleni összecsapásra salakpályát épít Kolozsvár multifunkcionális sportcsarnokába.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?